Spring naar inhoud

WolkenStad dient plannen in

Wat zou jij doen met € 70.000,- voor WolkenStad?

Heb jij een goed plan voor WolkenStad? En wil je kans maken op een budget om je plan ook echt uit te voeren? Doe dan mee met WolkenStad aan Zet. WolkenStad stelt dit jaar  70.000 euro beschikbaar voor plannen die bijdragen aan de thema's elkaar ontmoeten, op straat of groen & duurzaam

Wil jij in 2022 jouw plan voor je buurt uitvoeren? Zet je idee voor 1 juni op deze website en wie weet kiezen de bewoners van WolkenStad in september voor jouw plan.

Stuur je plan in
plannen
Stuur ons een whatsapp!
Hoe werkt het?
Bekijk thema's
1. De 3 thema's voor WolkenStad

Heb jij een goed idee voor WolkenStad? Je kan meedoen als je plan past binnen één van de thema's: Elkaar ontmoeten, Op straat of Groen en duurzaam.

Stuur plan in
2. Dien je plan in en verzamel likes

Zet je plan op deze website en voer campagne. Hulp nodig? We helpen je graag op een van de spreekuren. Mensen kunnen je idee liken (duimpje omhoog) of van commentaar voorzien.

Checklist haalbaarheid
3. Haalbaarheids- check

Heeft je plan minimaal 50 likes? Dan bekijkt de gemeente of het plan haalbaar is en of je het zelf binnen 1 jaar kan uitvoeren.

Verdeel het geld
4. Stem en verdeel 70.000 euro

Bewoners van 16 jaar en ouder stemmen op de haalbare plannen. Ideeën met de meeste stemmen worden uitgevoerd, tot het budget van 70.000 euro is bereikt.

Spelregels

 • Je plan is voor WolkenStad (een buurt daarbinnen of een specifieke locatie in de wijk) en komt ten goede aan de bewoners van de wijk.
 • Je plan draagt bij aan één van deze thema’s:
  • Elkaar ontmoeten
  • Op straat
  • Groen en duurzaam
 • Iedereen met hart voor WolkenStad kan een plan indienen: bewoners, mensen die in Schalkwijk werken of naar school gaan, of er vrienden of familie hebben. Je leeftijd maakt niet uit.
 • Er is een budget van in totaal € 70.000,- voor heel WolkenStad beschikbaar. Maar hoe meer plannen voor Schalkwijk kunnen worden gerealiseerd, hoe liever. Plannen in alle prijsklassen zijn daarom zeer gewenst. Je kan plannen indienen vanaf 3.000 euro.
 • Een plan moet minstens 50 likes halen om door te gaan naar de volgende ronde: de haalbaarheidscheck door de gemeente.
 • De gemeente toetst de plannen op haalbaarheid. De gemeente kan je vragen om je plan na deze check aan te passen en je daarover adviseren.
 • Bewoners van 16 jaar en ouder verdelen het geld over de plannen en bepalen zo welk(e) plan(nen) wordt/worden uitgevoerd.
 • Als jouw idee wordt gekozen voer je je plan zelf uit. Dat moet binnen 1 jaar (dus vóór 1 januari 2023). De gemeente ondersteunt waar nodig.
 • Winnaars laten zien hoe hun plan vordert in de nieuwsbrief WolkenStad aan Zet 2022.

Heb je vragen over het gebruik van WolkenStad dient plannen in? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar info@wolkenstad.nl.

 

Waarom WolkenStad dient plannen in?

Bewoners weten zelf het beste wat goed is voor hun wijk. Ze hebben vaak praktische en slimme oplossingen. Daarom heeft de gemeente dit experiment ingesteld. Bewoners, vrienden en gebruikers van de wijk, zoals ondernemers en maatschappelijke instellingen, kunnen een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van WolkenStad samen het budget van € 70.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien. WolkenStad is de eerste stad waar geëxperimenteerd wordt met deze vorm van meedenken met de gemeente.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven nieuwsbrief Link om in te schrijven voor de nieuwsbrief

Tijdlijn

1 januari t/m 30 juni

Plannen insturen op de 3 thema's

1 januari t/m 30 juni

Campagne voeren en minstens 50 likes verzamelen

1 juli t/m 31 augustus

Haalbaarheidscheck door gemeente op plannen met 50 of meer likes

1 september

Bekendmaking haalbare plannen voor de stemfase (finale)

1 september t/m 30 november

WolkenStad is aan Zet: bewoners vanaf 16 jaar stemmen op hun favoriete plannen

15 december

Bekendmaking winnende plan(nen)

15 december 2022 t/m december 2023

Uitvoering winnende plan(nen)

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de Veelgestelde vragen. Als je geen antwoord vindt op je vraag, mail deze dan naar  participatie@wolkenstad.nl.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren