Spring naar inhoud

Voordat je je plan instuurt


Als je je plan op de website hebt gezet, ga je zelf campagne voeren. Als je plan 50 likes (duimpjes omhoog) krijgt toetst de gemeente je plan in november op haalbaarheid. De plannen die door de haalbaarheidscheck komen gaan door naar de finale: de stemronde. Hieronder lees je waar de gemeente je plan zoal op checkt, zodat je dat zo vroeg mogelijk kan regelen.

Hoe toetst de gemeente je plan?

Allereerst toetsen we of je plan voldoet aan de algemene spelregels van Schalkwijk aan Zet: is het voor de Schalkwijkers, past het binnen de thema's en kan je het binnen een jaar uitvoeren. Verder gaan we na:

  • of je plan geen veiligheidsrisico's heeft en binnen de wet kan worden uitgevoerd
  • of er geen juridische bezwaren tegen bestaan
  • of de buurt er positief over is
  • of er bij de plek waar je je plan wil uitvoeren geen belemmeringen zijn
  • of je de kosten redelijk goed hebt ingeschat (zorg voor een duidelijk overzicht van wat je denkt nodig te hebben). Kosten voor structurele huur of aankoop van vastgoed en kosten voor salarissen horen niet bij Schalkwijk aan Zet
  • of er geen verborgen kosten zijn in de jaren na 2022 (voor bijvoorbeeld beheer, onderhoud of vervanging)
  • of je plan niet bedoeld is voor commerciele, politieke of religieuze doelen
  • of er een vergunning nodig is voor je plan en of die makkelijk te krijgen is.

Als je plan met wat aanpassing wel haalbaar is, dan neemt de gemeente contact met je op. Als je plan niet haalbaar is, gaat het niet door naar de stemronde. Daar krijg je dan uiteraard bericht over.

Bij bedragen groter dan € 50.000,- is de gemeente gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Dit kan tot gevolg hebben dat de gemeente meerdere offertes aanvraagt voor de uitvoering van het plan en dat jij je plan misschien niet zelf mag uitvoeren.

Hulp nodig? We snappen dat het maken van een goed plan niet altijd makkelijk is. Kom naar onze spreekuren of plannenwerkplaats en we helpen je op weg!

Ga naar het formulier

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren