Spring naar inhoud

€ 70.000 voor WolkenStad

Omdat bewoners zelf vaak het beste weten wat nodig is in hun wijk, stelt de gemeente € 70.000,- beschikbaar. Bewoners van 16 jaar en ouder bepalen welke plannen zij voor dit bedrag willen hebben uitgevoerd. Heb jij een goed idee voor WolkenStad? De gemeente heeft drie thema’s geselecteerd waarbinnen je een plan kan indienen.

1. Elkaar ontmoeten

Hoe kunnen we de wijk nog socialer en gezelliger maken? Een fijne buurt is een buurt waar veel ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden. Denk aan een buurtmaaltijd voor wijkbewoners, een gameclinic voor gamers of een ontmoetingsplek voor alleenstaanden. Mohamed Mounji's plan voor een kunstclub won vorig jaar.

Zet je plan op WolkenStad aan Zet!

Stuur je plan in

2. Op straat

Vind jij dat het buiten in WolkenStad nog fijner kan? Met bijvoorbeeld meer bankjes, een muurschildering op je flat of een schaakbord op straat? Of misschien met een fitnesstoestel voor de buurt, een opruimactie of een klimboom voor kinderen? Het plan van Liesbeth Flameling voor het Da Vinciplein won vorig jaar.

Kom maar op met je plan voor een gezelligere, schonere of mooiere straat!

Stuur je plan in

3. Groen en duurzaam

Heb je een goed idee om WolkenStad groener te maken? Bijvoorbeeld met een buurtmoestuintje of gevelplantjes? Of wil je je buurt duurzamer malen met bijvoorbeeld een ruilmarkt voor gebruikte spullen of het organiseren van een reparatiewerkplaats? Hester Siegers en zoon wonnen in 2020 met hun plan voor Schalkwijkse honing.

Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom!

Stuur je plan in

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren